DANSK STYLE-MAGASIN MED KANT

Ny garderobe: Sådan bliver du forårsklar

Julen er næsten overstået, og januar står for døren. Før vi ved af det, er det forår, og så skal garderoben fornyes. Men hvad er moderne nu, og hvordan finder du ud af, hvad du mangler? Hvis klædeskabet bugner af tøj, kan det være svært at finde hoved og hale i påklædningen. Så hvad gør du? Det kan du finde tips til her.

Ryd op

Det første, du skal gøre, er at rydde op. Ryd ud, ryd op og få plads til nyt. Det lyder simpelt, men det er muligvis lettere sagt end gjort. I praksis bliver det nemmere, hvis du går punktligt til værks: Start med at hive alt tøj, sko og andre påklædningsgenstande ud af skabe og skuffer. Inddel herefter tingene i kategorier – eksempelvis hvad du har brugt de sidste to måneder, hvad du har brugt det sidste år, og slutteligt hvad du ikke har brugt i et år eller mere.

Det, du ikke har brugt i et år eller mere, skal du nu tage et alvorligt kig på. Hvorfor har du ikke brugt det? Hvis du ikke kan lide det længere eller ikke kan passe det, så giv det til genbrug, til bekendte eller smid det ud. Næste bunke er ”brugt inden for det seneste år”-bunken. Også her må du være lidt seriøs, for hvorfor har du ikke brugt det? Bør også det gives væk? Husk på, at det er bedre, at andre får glæde af dit tøj, end at det hænger i skabet endnu et år og bliver endnu mere ubrugeligt.

Skriv en liste

Når du har ryddet ud og op, så er det tid til at finde ud af, hvad du så mangler. Først kan du starte med at vurdere, om dit basislager er fyldt. Har du et par sorte jeans, der går til alt, og er der styr på sokker, undertøj, en basistrøje og lignende? Ellers må du skrive det på listen. Dernæst er det de lidt mere specielle ting, du skal kigge efter. Hvis du eksempelvis tænker, at du har behov for en ny forårsjakke, fordi sidste års model simpelthen bare ikke duer længere, så kan du forsøge dig inde på Army Star. Er det mere et par sneakers, du mangler, så har du endnu et punkt på listen.

Husk nu økonomien

Uanset hvor skønt det er at shoppe, så må du for alt i verden ikke glemme det økonomiske aspekt. Det nytter selvsagt ikke noget at købe tøj eller sko for penge, man ikke har. Hvis pengene er lidt små, så prioriter det, du mangler mest, og det, der er vigtigst – for eksempel sko og jakke. Så må de fede jeans vente, indtil økonomien tillader det, og ellers har du også bare et godt gaveønske til næste gang, du har fødselsdag. En anden idé kan være at holde bytteaften med dine venner, hvor alle medbringer det, de ikke bruger. På den måde får alle noget nyt – helt uden at bruge penge. Det er da smart!

Tilbage er der blot at ønske dig rigtig god fornøjelse med oprydningen og ikke mindst shoppingen!

Leave A Reply

Your email address will not be published.